Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sladká jídla

29. 1. 2006

Sváteční žemlovkaObrazek (6porcí)

(1porce: 536 kcal, 57g cukrů, 17g bílkovin, 24g tuků, 5,5g vlákniny)

-         1 vánočka

-         6-8 jablek

-         2 měkké tvarohy

-         100g rozinek

-         50g másla

-         mléko asi 3 dl

-         mletá skořice

 

     Vánočku nakrájíme na plátky 1cm silné. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo na plátky. Tvaroh smícháme s předem namočenými rozinkami. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Do misky nalijeme mléko a namáčíme postupně jednotlivé plátky vánočky, které rovnoměrně poklademe na dno zapékací nádoby. Přidáme nastrouhaná jablka, skořici a tvaroh s rozinkami. Vrstvy opakujeme. Nakonec vše zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme 30-45 minut.

 

  Obrazek

Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré (1porce)

(438 kcal, 51g cukrů, 36g bílkovin, 6g tuků, 4g vlákniny)
- 250 g tvarohu Vitalinea

- 30 ml nízkotučného mléka

- 10g Solamyl

- 30g dětské krupičky

- 150 g zahradních jahod

  

     Smícháme krupičku, solamyl, mléko, tvaroh a vypracujeme těsto. Vyvílíme plát o síle cca 0,5cm a rozkrájíme na čtverce zhruba 8x8cm. Jednotlivé čtverce naplníme jahodami a vaříme ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Zbylé jahody rozmixujeme a vzniklým pyré poléváme knedlíky při servírování.